Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 01.10.2014 00:00

Konferencē runās par vēsturiskiem notikumiem Baltijas telpā

No 6. līdz 8. oktobrim Liepājas Universitātē (Lielā iela 14), 227. telpā, notiks Vācbaltu – igauņu darbības veicināšanas biedrības un Liepājas Universitātes organizēta konference „Baltijas vēsture – latvieši un vācieši” (Baltische Geschichte - Letten und Deutsche).


Konferences tematika aptver astoņus gadsimtus Latvijas vēsturē. Pazīstami vēsturnieki no Latvijas Universitātes (Dr. philol., asoc. prof. Ineta Balode, Dr.hist.Mārīte Jakovļeva, Dr.hist.doc. Jānis Ķeruss, Dr.hist.prof. Ilgvars Misāns, Dr.hist.prof. Gvido Straube), kā arī Hans Viktors Peters (Hans Viktor Peter) no Lībekas, Dr. Tilmans Plats (Tilman Plath) un Kristians Peplovs (Christian Peplow) no Greifsvaldes un Renāte Adolfi (Renate Adolphi) no Lueneburgas Vācijā referēs par dažādu valstu politisko un ekonomisko varu ietekmi Baltijā viduslaikos, par valstiskuma veidošanos Latvijā un  vācbaltu likteņiem  20. gadsimtā, kā arī par vācu valodas vēsturisko lomu Latvijā.


Konferences organizatore no Liepājas Universitātes puses Mg.philol. Elita Balčus uzsver: „Konferencē tiks runāts par vēsturiskiem notikumiem Baltijas telpā – kā Latvijas iedzīvotāju dzīvi ietekmējuši dažādi ārējie apstākļi. Priecājamies, ka ir cilvēki, kas mums atgādina, ka šādi notikumi ir notikuši. Uzskatu, ja Tu nezini savu vēsturi, tad Tu nevari izprast pārējo valstu vēstures.”


Konference tiek organizēta vēsturniekiem, Latvijas augstskolu studentiem un mācībspēkiem, kā arī to apmeklēt aicināts ikviens, kas vēlās papildināt savas zināšanas par Baltijas vēsturi. Lūgums iepriekš pieteikties, tālr. 26227252, e-pasts: elita.balcus@liepu.lv.


Konference notiks vācu valodā, visizplatītākajā Eiropas valodā, akcentējot tās nozīmību gan vēsturiskajā aspektā, gan mūsdienās.


Konference notiks 12. reizi, un tā tiek rīkota ar ilggadēju baroneses Babetes fon Zasas (Baronin Babette von Sass) un Vācijas valdības atbalstu.


Programmu skatīt ŠEIT