Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 29.08.2014 00:00

LiepU uzņem studentus jaunā studiju programmā

Izglītības un zinātnes ministrija ir licencējusi jaunu Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē izstrādātu otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmu – „Matemātika, fizika un datorzinātnes”, studiju virzienā „Fizika, materiālzinātne, matemātika un statistika”.


Starpdisciplinārā studiju programma paredz profesionālu bakalaura grāda iegūšanu vai nu matemātikā vai fizikā un skolotāja kvalifikācijas iegūšanu. Tas nozīmē, ka pēc bakalaura grāda iegūšanas absolventiem būs iespēja turpināt izglītību maģistrantūrā izvēlētajā zinātņu nozarē: matemātikā, fizikā,  datorzinātnēs vai izglītības jomā. 

Programmas direktore Dr. sc. comp. Anita Jansone stāsta: „Mēs piedāvājam jaunu inovatīvu starpdisciplināru studiju programmu tiem, kuriem interesē eksaktās zinātnes – matemātika, fizika, datorzinātnes un skolotāja profesija. Absolvents iegūs profesionālo bakalaura grādu matemātikā vai fizikā, kā arī skolotāja kvalifikāciju – matemātikas vai fizikas, kā arī informātikas un programmēšanas skolotājs. Programmas absolventiem būs zināšanas un prasmes informāciju tehnoloģijās, kuras varēs pielietot gan skolās mācību procesā, gan profesionālos pētījumos. Tāpat būs iespēja strādāt skolās ne tikai kā skolotājiem, bet arī būt par direktoru vietniekiem IT jautājumos.”


Dabas un inženierzinātņu fakultātes mācībspēki ir ieguldījuši lielu darbu, lai jaunā programma taptu un tagad gaida studentus.


Pieteikšanās studijām sāksies pirmdien, 1. septembrī, Liepājas Universitātē. Sīkāka informācija uzņemšanas komisijā – tel. 63422505 vai 26190339.