Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 26.08.2014 00:00

Liepājas Universitātē studijas uzsāks apmaiņas studenti no 5 valstīm

Sākoties jaunajam 2014./2015. studiju gadam, septembrī studijas Liepājas Universitātē (LiepU) uzsāks 12 ārvalstu studenti no Turcijas, Grieķijas, Slovākijas, Kazahstānas un Dienvidkorejas.


Seši studenti LiepU ieradīsies Erasmus+ programmas ietvaros, savukārt 6 studenti no Kazahstānas un Dienvidkorejas studēs, pamatojoties uz noslēgto abpusējo sadarbības līgumu starp universitātēm.


Ārvalstu studenti Liepājas Universitātē studēs dažādās bakalaura studiju programmās. Saltanat Nurgaliyeva (Kazahstāna) studēs pilna laika bakalaura studiju programmā „Matemātika”, bet Sayana Umralina (Kazakstāna) kopā ar Jongwoo Lee (Dienvidkoreja) studēs studiju programmā „Fizika”. Citi Korejas studenti – Youngbin Kwon un Heera Hwang – Liepājas Universitātē nolēmuši apgūt IT jomu.  4 studenti – Minji Kim (Koreja), Lenka Vargova (Slovākija), Ismail Canberk Akdeniz un Can Hocaogullari (Turcija) - studēs studiju programmā „Eiropas valodu un kultūru studijas”, savukārt 2 studentes no Grieķijas – Spyridoula Athanasia Georgidi un Vasilqi Como – Liepājas Universitātē studēs studiju programmā „Biznesa un organizāciju vadība”, bet Medine Sahin (Turcija) - studiju programmā „Tūrisma vadība un rekreācija”.


Lai ārzemju studentus iepazīstinātu ar Liepājas Universitāti un Liepājas vidi, LiepU Studentu padome sadarbībā ar Ārzemju sakaru daļu septembra sākumā organizēs Erasmus ienākošo studentu orientēšanās spēles. Tradicionāli ārzemju studentiem tiks piedāvāta arī ekskursija gida pavadībā pa Liepājas pilsētu, kā arī sportiskas atrakcijas.


Šogad plānots turpināt arī iepriekšējā gadā iesāktās tradīcijas. Studenti viesosies Liepājas Domē, kur varēs izteikt savu viedokli par pilsētu, tās pilnveidošanu, kā arī tiksies un iepazīstinās Liepājas skolēnus ar starptautisko pieredzi, savu pārstāvēto valsti un nacionalitāti. 


Ārzemju sakaru daļas pārstāvji aicina Liepājas Universitātes pasniedzējus, kas strādās ar šiem studentiem, kā arī viņu nākamos kursa biedrus, būt atvērtiem un atsaucīgiem, lai kopā padarītu apmaiņas studentu studiju periodu mūsu augstskolā aizraujošāku!