Jaunumi:

Atpakaļ
-, 25.07.2014 00:00

Ir sākušās vasaras radošās nodarbības skolēniem

Katram vecākam ir aktuāli, kā lai nodarbina bērnus vasarā. Bieži vien uz nometnēm bērnus neizdodas aizsūtīt un atstāšana bez uzraudzības arī sagādā raizes. Šobrīd skolēni ir jau pietiekoši atpūtušies no skolas, un, lai vasara nesāktu likties apnicīga, Liepājas Universitātes Zinātnes un inovāciju parks sadarbībā ar Liepājas Universitāti un Mākslas pētījumu laboratoriju pašā pilsētas centrā ir sācis īstenot radošās nodarbības "Inovators".

 

Šeit 2.-6.klašu skolēni darbojas ar 3D modeļu izstrādi, foto apstrādi, animācijas filmu veidošanu, Lego robotu konstruēšanu un programmēšanu. Nodarbības ir interesantas un aizraujošas gan zēniem, gan meitenēm. Nav jau tā, ka visa diena pieiet telpās. Kr.Valdemāra ielā 4 ir liels pagalms, kur notiek dažāds sportiskas aktivitātes. Vecākiem nav jāuztraucas arī par ēdināšanu - pusdienas tiek ēstas tuvumā esošajā ēstuvē, kā arī bērniem tiek nodrošināts launags. Katru darba dienu no 9:00 - 17:00 bērni tiek iesaistīti saturīgās nodarbēs. 

 

Liepājas Universitātes Zinātnes un inovāciju parka valdes priekšsēdētājs Jānis Letinskis pastāstīja, ka šīs nodarbības ir kā turpinājums pagājušajā mācību gadā uzsāktajām Robotikas nodarbībām, par kurām bija ļoti liela interese skolas laikā. Patiecoties Liepājas pilsētas izglītības pārvaldes finansiālam atbalstam, papildus saviem robotiem, esam iegādājušies vēl programmējamos robotus. Pat tāda sarežģīta lieta kā inženierzinātne šajā nometnē tiek padarīta par aizraujošu izklaidi.

 

Ideju par nodarbībām līdz reālam rezultātam ir īstenojusi Liepājas Universitātes lektore Inta Znotiņa, kuras vadībā strādā gan pedagogi, gan studenti. Šādas nodarbības plānots attīstīt, piedāvājot arvien plašāku aktivitāšu klāstu un iesaistot arvien lielāku skolēnu skaitu.Vēl ir dažas brīvas vietas uz nodarbībām, kas norisināsies no 28. jūlija līdz 1. augustam.

 

Plašāku informāciju par nodarbībām var atrast www.zip.liepu.lv.