Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 23.07.2014 00:00

Sirds kultūras svinēšana

Otrdienas, 22.jūlija pievakarē pludmales kafejnīcā „Vēju dārzs” Kultūras pārvalde sumināja Liepājas korus – Pasaules 8. koru olimpiādes laureātus. To vidū arī Liepājas Universitātes sieviešu koris „Atbalss” - Pasaules koru olimpiādes zelta medaļas ieguvējs un tā galvenā diriģente Ilze Valce.


Atzinīgus vārdus koru vadītājiem un dalībniekiem veltīja Liepājas vicemēri Gunārs Ansiņš un Vilnis Vitkovskis, solot turpmāku atbalstu koru darbībai. Gunārs Ansiņš uzsvēra šī mākslas veida paliekošo vērtību:”Dziesmai ir trīs dzimšanas dienas – pirmā, kad komponists to rada, otrā dziedāšanas laikā, bet trešā tad, kad dziesma paliek cilvēku sirdīs.”


Liepājas Universitātes sieviešu kora „Atbalss” galvenā diriģente Ilze Valce pauda gandarījumu par iespēju būt Pasaules koru olimpiādē un dzirdēt koru augsto līmeni, arī pašiem būt labāko vidū, emocionāli piebilstot:”Nevar izmērīt cilvēka sirdi, jo tas, ko mēs redzējām, ir sirds kultūra.”


Kori „Atbalss” sveikt bija ieradies arī Liepājas Universitātes rektors Jānis Rimšāns, studiju prorektore Māra Zeltiņa un administratīvais direktors Arturs Medveckis. Laba vēlējumi tika teikti arī kora „Atbalss” otrajai diriģentei Olgai Blauzdei. Ziedi, silti vārdi, gandarījuma sajūta un neatkārtojams vasaras vakars Liepājas pludmalē – tas ir labs rezumējums izcili paveiktam darbam.


Fotoattēli apskatāmi šeit