Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 22.04.2014 00:00

Interesenti aicināti apmeklēt vieslekcijas par Web 2.0 rīku izmantošanu

No 28. līdz 29. aprīlim Liepājas Universitātē (LiepU) Mūžizglītības programmas „Erasmus” ietvaros lekcijas par Web 2.0 rīku izmantošanu mācīšanas un mācīšanās procesā lasīs vieslektors Līvens Džeikobs (Lieven Jacobs) no Limburgas Katoļu Universitātes koledžas (Limburg Catholic University College) Haseltā, Beļģijā.


Web 2.0 ir īpašas tīmekļa tehnoloģijas un rīki, kas pasaules tīmekli padara atvērtāku, vieglāk lietojamu, draudzīgāku un ērtāku plašai tīmekļa lietotāju daļai. 2. paaudzes tīmeklis nodrošina mūsu sadarbību, zināšanu, prasmju un ideju izplatīšanu. Tas apvieno dažādas tehnoloģijas, nodrošinot savstarpēju informācijas apmaiņu un sadarbību, piemēram, failu apmaiņu, viki, emuārus, forumus u.c.


Ikviens interesents, kurš vēlas papildināt zināšanas par Web 2.0 rīkiem un to izmantošanu profesionālajā darbībā, aicināts pievienoties studentiem lekcijās – 28. aprīlī plkst. 12.00 – 13.30 un plkst. 14.00 – 15.30 Lielajā ielā 14, 227. telpā, lekcijas tiks lasītas Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes studentiem. Plkst. 16.00 Kr. Valdemāra ielā 4, 22. telpā, ar vieslektoru tiksies LiepU doktorantūras studenti, bet 29. aprīlī plkst. 10.00 – 11.30 Kr. Valdemāra ielā 4, 31. telpā, notiks lekcija Dabas un inženierzinātņu fakultātes, Vadības un sociālo zinātņu fakultātes un Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte studentiem.


Savukārt 29. aprīlī no plkst. 15.30 līdz 16.30 Lielajā ielā 14, 428. telpā, Mūžizglītības nodaļa Liepājas Universitātes pasniedzējus, darbiniekus, skolotājus u.c. interesentus  aicina apmeklēt lekciju par Web 2.0 rīku izmantošanu izglītības procesā.  Šīs tehnoloģijas izglītībā ļauj sadarboties, radot un uzturot mācību materiālus daudz lētāk (salīdzinājumā ar klasiskām tehnoloģijām), piedāvājot mācību materiālus, lekciju ierakstus, eksāmenu jautājumus, iespēju attālināti sadarboties.


„Erasmus” mobilitātes programmas vieslektoru lekcijas ir atvērtas un tās var apmeklēt ikviens interesents bez maksas.


Plašāka informācija, sazinoties ar Ēriku Laubergu, Ārzemju sakaru daļas vecāko referenti, e-pasts: erika.lauberga@liepu.lv .